Studio BLOOOS ben ik: Sandra van den Berg. Illustrator, grafisch vormgever, fotograaf en dessinontwerper. Na mijn studie als textielontwerper aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Maastricht heb ik eerst als First Visual Merchandiser bij IKEA gewerkt en daarna als Senior Stylist bij Dorel voor de merken Maxi-Cosi en Quinny. Door mijn zakenreizen naar o.a. China en Thailand ben ik betoverd geraakt door deze culturen. Na het afronden van een collectie bij Dorel heb ik mijn droom waar kunnen maken door een aantal maanden te gaan reizen door Zuidoost Azië. Ik kwam er ogen en oren te kort! Heb daar ontzettend veel nieuwe ideeën opgedaan en onnoemelijk veel foto’s gemaakt. Mijn zoektocht naar nieuwe ideeën en de behoefte aan constante prikkeling werd daar meer dan beloond. Al voor deze reis had ik het gevoel mijn creatieve uitspattingen niet meer kwijt te kunnen bij één werkgever, dus ik besloot mijn originele ideeën voortaan via een eigen creatief bureau aan meerdere opdrachtgevers aan te bieden. En wel onder de naam Studio BLOOOS.

Kenmerkend voor Studio BLOOOS:

De vormentaal van BLOOOS is fris en opgewekt. Verwacht geen poespas van mij, eenvoud maakt mijn ontwerpen krachtig en toegankelijk. Het vrolijke, open en eenvoudige karakter geeft de ontwerpen van BLOOOS mijn unieke stijl. Ze hebben als doel een positief gevoel of reactie bij mensen op te wekken. Een spontane lach bij het zien van mijn ontwerpen is zeker geen uitzondering. De naam BLOOOS is niet voor niets ontstaan. Mensen blozen als ze iets moois zien, verliefd zijn, of omdat ze een mooi en onverwacht compliment krijgen. Dit gevoel wil ik ook met de BLOOOS ontwerpen bereiken.

Studio BLOOOS ontwerpt:

Dessins voor mode en interieur, beeldmerken, icoontjes/pictogrammen en alles wat verfraaid kan worden met een illustratie; flyers, posters, (geboorte)kaartjes, T-shirts, kinderboeken, servies, tassen, buttons, stickers, pakpapier, wand-, vloer- en raamillustraties, noem maar op! Fotografie loopt als een rode draad door mijn werkzaamheden heen. De foto’s die ik maak, gebruik ik o.a. om een bepaalde sfeer neer te zetten voor een collectie dessins.

Studio BLOOOS voor kinderen:

Een onderdeel van BLOOOS is het geven van kinderworkshops fotografie. Kinderen leren op een speelse manier omgaan met een digitale camera maar ze leren vooral om beter te kijken! De workshops bestaan uit leuke inspirerende binnen- en buitenopdrachten.
Kijk ook op www.scherpe-blik.nl